Darktable

Darktable versie 2.4 beschikt over allerlei handige features, zoals bruikbaarheid voor opnamen met meer dan 51.200 ISO, een dehaze functie, ondersteuning van een enorm aantal camera's, ruisprofielen, witbalans-presets, verscherpingsmodules, split-toning, enz. Ook kun je al je beelden archiveren met behulp van de Map Mode en ze daarbij geotaggen met behulp van bijvoorbeeld Google Maps.
Google Foto's Google Photos, niet de bekendste dienst van Google, is uitgegroeid tot een perfecte fotoservice. Dat je een automatische back-up kunt maken van je smartphonefoto’s en gemakkelijk foto’s kunt delen, wist je vast al. Maar er is nog veel meer mogelijk. Hierbij negen tips en tricks.
Rapid Photo Downloader Rapid Photo Downloader voor Linux is geschreven door een fotograaf voor professionele en amateurfotografen. Het doel is om de beste foto- en video-downloader voor de Linux Desktop te zijn. Het is gratis software, uitgegeven onder de GNU GPL-licentie.

DigiKam

DigiKam is een fotobeheer- en beeldbewerkingsprogramma voor KDE. Het is vergelijkbaar met Adobe Bridge en ACDSee en wordt door een groot team van vrijwilligers geschreven als onderdeel van KDE Extragear in de programmeertaal C++. Hierdoor kan het zijn eigen releasecyclus behouden en wordt het dus onafhankelijk uitgebracht van de rest van KDE. Zoals de meeste KDE-applicaties is ook digiKam in het Nederlands vertaald.