Op 11 september 2013is Netflix ook in Nederland van start gegaan.

 

In de onderstaande 2 geupdate links wordt uitgelegd hoe je via developers edite van google  chrome nu netflifx ook gewoon streamend kunt kijken op een GNU/Linux besturingssysteem. http://www.omgubuntu.co.uk/2014/10/psa-netflix-ubuntu-now-working-box (8/12/2014)

Bekijk de onderstaande goede video tutorial op youtube via Joseph Hayers (8/12/2014)

http://www.youtube.com/watch?v=p7-m5WE1qJg In dit artikel wordt duidelijk uitgelegd hoe je Netflix in Google Chrome onder GNU/Linux kunt installeren in Ubuntu 14.04 (update 26/8/2014) http://www.makeuseof.com/tag/can-now-watch-netflix-linux-natively-heres-how/ Activeren van HTML 5 playback functionaliteit voor Netflix via WEBUPD8

netflix
Nederland is het zevende land in Europa waar Netflix beschikbaar kwam. Groot Brittannië, Ierland, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland gingen ons voor. Op de pc werkt Netflix via Silverlight onder Windows en OS X, al worden op OS X enkel Intel-cpu's ondersteund. Daarnaast zijn er mobiele apps voor iOS, Android en Windows Phone, clients voor de PS3, Xbox 360, Wii en Wii U, een aantal blu-ray-spelers en veel nieuwe smart-tv's. Tot slot bevatten de Apple TV en sommige vergelijkbare apparaten Netflix-ondersteuning. Voor XBMC is er nog niet een werkende plugin beschikbaar. Gewoon in de browser met Linux krijg je natuurlijk Netflix wel te zien. Maar zodra je een film gaat afspelen krijg je waarschuwingen die verhullen dat het niet wil omdat Netflix Silverlight gebruikt met DRM Digital Rights Management zorgt er voor dat als de rechten voor een film in Nederland niet afdoende geregeld zijn de inhoud van een met DRM afgeschermde film ook niet  afgespeeld kan worden. Je kunt dit soort maatregelen omzeilen door bijvoorbeeld een Amerikaanse proxy server te gebruiken. Moonlight – het Linux alternatief voor Silverlight – biedt niet de mogelijkheid om DRM rechten toe te kennen. Er is intussen een mogelijkheid om Netflix te gebruiken onder Linux. Er is voor elke linux versie wel een oplossing te vinden via bijvoorbeeld Google door de zoektermen Linux Netflix in te tikken. Of probeer Ubuntu Netflix of Arch linux Netflix al naar gelang je distributie. Bijna al de aanwijzingen die er momenteel zijn, worden gegeven in het Engels. Ik geef je hier de oplossing die voor mij werkte op mijn Linux Mint laptop. Je kunt het uitproberen met een Netflix account waar je de eerste maand niets voor betaalt. Dus werkt het niet naar behoren binnen een maand, dan zeg je de dienst op en kost het je verder niets.

De installatie: Open een terminalvenster (via het menu of Ctrl-Alt-T)Tik achtereenvolgens in: (dat doe je natuurlijk met blokken van de vette regel, Crtl-C en dan in het terminal venster met Shift-Insert)sudo add-apt-repository ppa:ehoover/compholioTik enter en bevestig de invoer.sudo apt-get update && sudo apt-get install netflix-desktopTik enter.In het menu kun je nu bij Multimedia, Netflix Desktop terugvinden.

Ik hoor graag reacties van gebruikers voor wie dit ook werkt. En natuurlijk van andere Linux systemen de gekozen oplossingen in een reactie, zodat anderen hier hun voordeel mee kunnen doen. PS Ik heb onlangs gemerkt dat dit niet goed gaat in LinuxMint 17 Hetinstalleren gaat goed, maar telkens wordt bij opstarten van Netflix gevraagd om de MS true type fonts te installeren. Dit kun je blijven doen zonder resultaat. Oplossing:  Start een terminalvenster en tik hier in: sudo apt-get install ttf-mscorefonts-installer Dan worden de noodzakelijke dingen na opstarten van Netflix geïnstalleerd. Op mijn computer werkte toen alles naar behoren.


11 Comments

 1. hans schreef:

  Hier werkte het op Linux mint 17.2

  • Machiel Machiel schreef:

   @hans goed om te horen, bij mij werkt Netflix zowel in Ubuntu 14.04LTS als in de nieuwe Linux mint in de chrome browser ook goed.

 2. Machiel Machiel schreef:

  Even een tip, in onderstaand artikel wordt uitgelegd hoe je Netflix nu makkelijk kunt installeren onder GNU/Linux via Google Chrome;

  http://www.techdrivein.com/2014/08/howto-get-netflix-work-in-ubuntu1404-linux.html

 3. Reinier Kleipool schreef:

  En hoe zit het met NetFlix in embedded Linux van b.v. een Satelliet ontvanger of settopbox (OpenPLI)…

  • Beetje laat…. Maar toch maar even reageren. Maar ik vermoed dat je meer inzicht krijgt door het gewoon eens op Linux te installeren en de artikeltjes lezen die ik in mijn eerste reactie noem. Geen idee zeg ik dus eigenlijk. En dan noem je ook niet WELKE embedded Linux je dan op het oog hebt.

 4. Martijn schreef:

  En nog een opmerking:
  Volgens mij moet het zijn;
  sudo apt-add-repository ppa:ehoover/compholio

  ipv;
  sudo add-apt-repository ppa:ehoover/compholio

 5. Martijn schreef:

  Mocht je nou niet tevreden zijn, dan kun je Netflix deïnstalleren op de volgende wijze:

  sudo apt-get purge netflix-desktop

  sudo apt-get autoremove

  sudo apt-add-repository –remove ppa:ehoover/compholio

  rm -rf .wine-browser/

 6. McVries schreef:

  Hallo Freerk,

  Nou heb ik vanmorgen iets soortgelijks gevonden en ook uitgeprobeert. Maar de firefox in wine die hieronder zit start niet. Nou vroeg ik me dus af, is het jou duidelijk of je los hiervan (vantevoren) wine moet hebben geinstalleerd en zo ja, welke versie?

  • Machiel Machiel schreef:

   Hoi McVries,

   Ik zie dat je zelf ook blogt wij zoeken ook nog medebloggers lijkt het je niet leuk om ook mee te bloggen of de artikelen die je zelf blogt ook bij ons te plaatsen we hebben al redelijk wat bezoekers dagelijks, we vermelden dan jouw artikelen met bronvermeldingen op Win2lin.nl. Ik laat de beantwoording even aan Freerk over.

  • Freerk Jongsma schreef:

   @McVries:
   Mijn oplossing heb ik gedaan op een vrij recente installatie van Mint-xfce.
   Ik zie dat ik 5 dagen later Wine heb geïnstalleerd voor een heel ander doel.
   Crystaldiskmarks (.exe) had alleen Mono Runtime als mogelijkheid. ik heb toen pas Wine geinstalleerd.
   Alhoewel de PPA patch Compholio, een gemodificeerde Wine bevat, draaide de door mij gewenste applicatie Crystaldiskmarks niet.
   Maar een kijkje op http://www.compholio.com/wine-compholio/ toont vrij uitvoerig hoe het in elkaar zit.
   Op http://how-to.wikia.com/wiki/How_to_watch_Netflix_%28Watch_Instantly%29_in_Linux
   zie je het geworstel met alternatieve oplossingen.

door Freerk Jongsma