Documentaire over Linux en de open source

By Machiel, 22 december 2013

Revolution OS is een documentaire uit 2001

Ja het is een zeer oude documentaire 🙂 Maar ik denk dat die wel de moeite waard is om alsnog te delen. Zelf had ik hem nog niet gezien en er wordt helder in uitgelegd hoe de geschiedenis van GNU/Linux en open source verloopt. Daarnaast worden er een boel interessante mensen in geïnterviewd die tot op de dag van vandaag een belangrijke rol spelen in de opensource wereld.

Logo Vimeo

Logo VImeo

Wat komt er in deze documentaire aanbod:

De geschiedenis van GNU , Linux en de open source en vrije software bewegingen worden getraceerd . Het beschikt over diverse interviews met prominente hackers en ondernemers ( en hackers  ondernemers ), zoals Richard Stallman , Michael Tiemann , Linus Torvalds , Larry Augustin , Eric S. Raymond , Bruce Perens , Frank Hecker en Brian Behlendorf. De film begint met een beursgang , en toont de historische fase door het begin van de ontwikkeling van software te tonen. Het behandeld vervolgens een Open brief van Bill Gates aan hobbyisten waarin hij vraagt aan ​​Computer Hobbyisten om niet te delen , maar om software te kopen . (Deze brief werd geschreven door Gates bij Microsoft en is nog steeds aanwezig in Arizona en spelt ” Micro – Soft” . )

https://i1.wp.com/www.revolution-os.com/images/stallman_at_linuxworld.jpg?resize=200%2C139

Richard Stallman

Richard Stallman praat over MIT lab, Kunstmatige Intelligentie en waarom zijn leven te wijden aan de ontwikkeling van vrije software , maar ook hoe hij begon met het GNU-project . Linus Torvalds wordt geĂŻnterviewd over zijn ontwikkeling van de Linux-kernel , alsmede op de GNU / Linux naamgeving controverse en verdere ontwikkeling van Linux , met inbegrip van de commercialisering. Richard Stallman opmerkingen op een aantal van de ideologische aspecten van open source ten opzichte van het communisme en het kapitalisme en ook over diverse aspecten van de ontwikkeling van GNU / Linux . Michael Tiemann ( geĂŻnterviewd in een woestijn ) vertelt hoe hij Stallman ontmoet en kreeg een vroege versie van Stallmans GCC en stichtte Cygnus Solutions.

Linus Torvals

Linus Torvals

Larry Augustin vertelt hoe hij de combinatie van de resulterende GNU software en een normale pc naar een UNIX – achtige Workstation omzette met een derde van de kostprijs van een werkstation door Sun Microsystems. Zijn verhaal bevat zijn vroege omgang met venture capitalists , de uiteindelijke kapitalisatie en vermarkting van Linux voor zijn eigen bedrijf , VA Linux , en eindigt met de beursgang. Frank Hecker van Netscape vertelt hoe Netscape leidinggevenden over het vrijgeven van de broncode van Netscape browser , een van de signaal gebeurtenissen die Open Source een kracht impuls hebben gegeven om rekening mee te houden voor zakenlieden in de mainstream media en het grote publiek.

(Deze tekst is beschikbaar onder de voorwaarden van de GNU Free Documentation License )

Bronvermeldingen:

What do you think?

What are you waiting for join the conversation!

%d bloggers liken dit: