Wist je datjes mei 2015

By Freerk Jongsma, 31 mei 2015

Wist je dat?

Mascotte Win2LinDe 5e  alweer van dit jaar.

Wil je  deze informatie met familie, vrienden en kennissen delen,  maak dan gebruik van de share buttons. Want sharing is caring <3…. Mis je nieuws of heb je zelf goeie tips die je wilt delen? Dan kun je deze via de berichten onderaan dit artikel toevoegen. Of e-mail ze naar info@win2lin.nl 

Daar gaan we…

Dit boek is een idee van Hein van Dijk die zijn jarenlange ervaring met de handigste commando's uit Linux graag met jou wil delen. Het boek is niet alleen geschreven om de angst voor het onbekende Linux weg te nemen en de beginner te motiveren dit besturingssysteem eens te proberen, maar ook om aan te geven hoe en waar hulp gevraagd kan worden.

Dit boek is een idee van Hein van Dijk die zijn jarenlange ervaring met de handigste commando’s uit Linux graag met jou wil delen. Het boek is niet alleen geschreven om de angst voor het onbekende Linux weg te nemen en de beginner te motiveren dit besturingssysteem eens te proberen, maar ook om aan te geven hoe en waar hulp gevraagd kan worden.

De Basiscursus GIMP, Inkscape en Scribus is een praktisch boek waarin de basisvaardigheden per programma stapsgewijs en op een begrijpelijke manier worden uitgelegd. Het is uitermate geschikt voor het maken van digitale documenten waarin inhoud en ontwerp elkaar versterken. Dit maakt het een waardevolle uitgave voor bijvoorbeeld scholen, verenigingen, zelfstandigen, kleine bedrijven en thuisgebruikers.

De Basiscursus GIMP, Inkscape en Scribus is een praktisch boek waarin de basisvaardigheden per programma stapsgewijs en op een begrijpelijke manier worden uitgelegd. Het is uitermate geschikt voor het maken van digitale documenten waarin inhoud en ontwerp elkaar versterken. Dit maakt het een waardevolle uitgave voor bijvoorbeeld scholen, verenigingen, zelfstandigen, kleine bedrijven en thuisgebruikers.

We hebben eerst een paar boeken die de moeite van het vermelden waard zijn.
Het Zoekboek Linux Een beginnersboek bij uitstek voor €10, exclusief verzendkosten.
Het leert je vooral zelfredzaamheid.

En gewoon in de boekhandel een boek over The Gimp, Inkscape en Scribus. Een handig drietal; afbeeldingen maken en foto’s bewerken kan uitstekend met The Gimp. Inkscape is hét gereedschap om gevectoriseerde afbeeldingen mee te maken.

Dit zijn opschaalbare afbeeldingen. Afbeeldingen opschalen zonder dat je pixels te zien krijgt. Goed om bijvoorbeeld logo’s mee te maken maar er worden ook prachtige afbeeldingen mee gemaakt.

Het wordt de laatste tijd wat populairder omdat je hier je baksels voor de 3D printer mee kunt ontwerpen. Als derde wordt Scribus besproken. Dit is DTP software, vergelijkbaar met Adobe Pagemaker of QuarkXpress. Voor het opmaken van boekjes, affiches e.d.

 1.  Je hier een goede website vindt met tal van inkscape tutorials
 2. Op de website van Makeusof in het menu nu, tux is opgenomen zodat je makkelijk artikelen over GNU/Linux kunt lezen op hun website
 3. Als je beter met wordpress wilt leren werken WPbeginner dan een prima website is voor resources.
 4. Je op de website van Tecmint via deze link 4 handige boeken kunt downloaden voor als je wilt leren je eigen shell scripts te schrijven.
 5. Dat op 26 mei Fedora 22 isuitgebracht

 6. Dat fedup tool een handige programma is die je helpt bij het upgrade nvan je fedora distributie.
 7. Virtualbox 4.3.28 is uitgebracht. via deze link kun je lezen wat er nieuw is en hoe te installeren onder ubuntu.
 8. Wine 1.7.44 is uigebracht.
 9. Mame opensource wordt, een leer omgeving voor ontwikkelaars.
 10. Badland game of the year edition nu ook verkrijgbaar is voor GNU/Linux. Bekijk hieronder een trailer..
 11. In de Wistjedatjes van maart j.l. hebben we het even gehad over de eerste Ubuntu Phone. Kijk ook op de site van BQ.com voor de presentatie. Maar ik kreeg net een bericht via fullcirclemagazine.org dat er drie nieuwe toestellen bij komen. Als laatste een Chinees apparaat van Meizu, dat ook voor de Europese markt wordt gemaakt. Het wordt de MX4 die dan net voor iets minder dan €300 wordt verkocht. Lees ook hier over dit toestel.
  BQ gaat ook een Aquarius E5 voor net iets minder dan €200 op de markt brengen.
  Later dit jaar heeft BQ nog een toestel in de rij staan dat ook als desktop gebruikt kan worden. Een soort converter zoals dat in eerste instantie ook door Canonical was voorgesteld.

 

Bronvermeldingen

 

What do you think?

What are you waiting for join the conversation!

%d bloggers liken dit: